Björktrastarna har snart ätit upp de olika bären på buskar och träd, de har invaderat tomterna häromkring.
Nere i vårt äppleträd hade en flock stenknäck hittat fågelmaten, jag hade inte en chans att fotografera dem, när jag kom med kameran var de redan borta. Lånad bild.
Ägnade mig åt lite matlagning idag. Kålpudding och fylld paprika, vitsen med det hela var att jag kunde göra båda samtidigt.
I blandfärsen ca 600 gram, har jag en grovriven gul lök, en riven kokt potatis,
grädde, salt ,vitpeppar, svartpeppar, 1 msk kalvfond och lite vatten färsen skall vara lite lös.
grädde, salt ,vitpeppar, svartpeppar, 1 msk kalvfond och lite vatten färsen skall vara lite lös.
Kålpudding ... nam-nam! Får mig att minnas min tid på handelshögskolan i Åbo. Då lagade jag alltsom oftast en hel långpanna kålpudding, som jag kunde äta i en vecka. Billigt och gott, och ett klart sundare alternativ än dagens studentmat, nudlar, mikropizzor och hamburgare.
SvaraRaderaTack för middagsmatsinspirationen!
Tack. Jag försöker laga så mycket husmanskost som möjligt, de innehåller oftast bra råvaror. Kålpudding är bra för den går jätte bra att frysa.
SvaraRadera