Den är lite mer omständig att göra, men det är det värt.
Ingredienser:
1 kg pomeranser
½ kg apelsiner,blonda
1½ l vatten
3 l socker
1 msk citronsyra
Dag 1: Skiva frukterna och slå över det kalla vattnet, låt stå över natten. Kärnorna sparas.
Dag 2: Stoppa kärnorna i en bit gasväv, koka massan i ca 45 min med lock.
Låt stå över natten.
Dag 3: Koka upp massan, häll i sockret lite i sänder. Koka utan lock tills det håller marmeladprovet, ca 1 tim. Blanda citronsyran med lite marmelad och blanda det sedan i marmeladen.
8 burkar blev det av den här satsen.
Har man god marmelad så måste det finnas goda bullar att lägga den på.
Varför inte Dinkelbullar.
Smula 35 g jäst i en bunke. Stöt 1 msk kummin och en 1 msk anis i en mortel.
och dra kastrullen ifrån plattan.
Rosta 1 dl pumpakärnor, 1dl solrosfrö och 2 tsk flingsalt, slå det och vätskan över jästen och rör om.
Rosta 1 dl pumpakärnor, 1dl solrosfrö och 2 tsk flingsalt, slå det och vätskan över jästen och rör om.
Blanda i 1 dl dinkelfullkornsmjöl, 1 dl grahamsmjöl, 2 dl siktat dinkelmjöl, 4-5 dl vetemjöl special
Degen skall vara kladdig, kör degen långsamt i 20 minuter.
Jäs under bakduk i 45 min.
Häll ut på bakbord, dela degen i 14 bitar.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min i 200 grader.
Just så! Nu lyckades du igen. Med att få mig sugen på att baka, alltså :) Tack för igångsättningen!
SvaraRaderaYes,du vi smakade dem igår....mmmmm. de var kanongoda.
SvaraRaderaStår precis färdig och ska iväg och sjunga gospel, först genrep, sedan blir det två föreställningar. Snälla håll tummarna.
Du måste vara marmeladernas drottning! :-) Ska prova dina dinkelbullar sen när jag "får" äta bröd igen...om tre ljusår typ....
SvaraRaderaJag kokar marmelad varje så det täcker "årsbehovet", men marmelad-drottning äh nej nej.
SvaraRadera