söndag 17 januari 2010

Brytbröd med äpple

På väg till butiken såg jag att alla pilarna var klippta. De ser inte mycket ut för världen, men de växer så det knakar, fram emot midsommar ståtar de med nya grenar.
Idag var det svinkallt, det blåste rejält usch, jag var iskall när jag kom hem.


Det var härligt att sätta på ugnen, det blir så god värme i köket då. Brytbröd skall bakas.


Lös upp jästen i ljummet vatten, riv äpplena och blanda med råsockret, solrosfröna, saltet
sist mjölet, kör degen till den blir smidig. Jäs 40 min.

Häll degen direkt på plåt och platta ut den, skär i rutor, låt jäsa 30 min.
Jag fixade inte det idag, det blev inga rutor, men det blev bra i alla fall.

Grädda 25 min, 225 grader. Klart.


Naturligtvis måste man smaka av det. Jättegott tycker vi.
Har haft strul med min dator idag, så det här inlägget kom till väldigt sent.
God natt

4 kommentarer:

  1. Att köra LCHF och läsa din blogg samtidigt är en njutningsfull pina! Tills dess att jag "får" äta bröd igen hoppas jag att alla dina recept finns i en bok man kan köpa.

    SvaraRadera
  2. Gud va gott ser ut. Det riktigt vattnas i munnen. Varmt bröd och iskall mjölk!!!
    Ha en skön söndag

    SvaraRadera
  3. Jag förstår Anna,själv har jag svårt att skippa brödet men det skulle behövas.
    Recepten får du av mig sedan, när du vill, de finns inte i någon bok

    SvaraRadera
  4. Tack för kommentar,Lena. Visst är det gott med varmt bröd, det här brödet är verkligen supergott,äpplena gör det mycket saftigt.

    SvaraRadera