onsdag 13 januari 2010

Apelsinernas tid

Nu är citrusfrukterna jättefina. Pressade till juice, eller att äta naturella. Jag har handlat hem blodgrape och blonda apelsiner till marmelad, inte så nyttigt men gott på det rostade brödet.

Det tråkiga är gjort, skiva och dela i småbitar. Vi gillar marmelad där skalen ej är för mycket sönderkokade.


Marmeladen har kokt färdigt, och skall bara slås i burkarna.


Och det gick bra utan kladd. Snart finns även pomeranser att köpa och utav dem blir det så himla god marmelad. Fast det är lite mer omständigt att göra pomeransmarmelad.



På eftermiddagen tittade jag på en film som jag lånat av en vän. Det var en bra film.
Nu väntar mannen på mig, så det blir inget mer idag.

Ha en bra kväll



4 kommentarer:

  1. Ljuvliga bilder! Hoppas marmeladen är lika god som den är vacker. Ha en trevlig kväll.

    SvaraRadera
  2. Tack snälla, jo marmeladen blev god.

    SvaraRadera
  3. Inspirerande! Så pass att jag just nu (för första gången) håller på att koka en omg marmelad. Får se hur det går...

    SvaraRadera
  4. Välkommen till mig.
    Det går säkert bra, men framför allt Du får en marmelad som innehåller mycket frukt och inte en massa tillsatser (gelatin). Lycka till

    SvaraRadera