söndag 18 april 2010

En riktig skön söndag

Väckaren var ställd på 6.30 i dag. Då försökte jag gå ur sängen, men nej, jag la mig igen och lyssnade på Miffo -radio. När det var slut blev det lite brådis, klockan 9.30 skulle jag infinna mig i kyrkan som jag skulle sjunga i.
Men det var inga problem, C körde mig dit.
Jag var inte hemma igen förrän 15.00. Ja då var mer än halva dagen gången. En liten promenad blev det ialla fall och lite mat.
Jag plockade fram mina släktforskarpärmar, då blev jag fast, har ett abonnemang på Geneline, där man läser kyrkböckerna på nätet.
Timmarna springer iväg, man glömmer tid och rum. Det är så spännande att leta förfäder och deras livsöden.
När jag rotade bland mina papper och pärmar upptäckte jag de fem DVD-filmerna som jag hade lagt åt sidan för titta på vid ett tillfälle. Varje film varar ungefär 85 min.
En av filmerna ska jag titta på lite senare i kväll om jag orkar efter allt tittande på gamla handskrifter från 1700-talet. Jag blir trött i ögonen när jag stirrar på skärmen för länge.


Ja det har varit en lugn och skön söndag, hoppas ni också har haft det.
God kväll.

6 kommentarer:

  1. Hej du! Du verkar ha haft en bra dag :-) Min dag har varit som en Minestronesoppa, massor med olika ingredienser :-D Ha en skön kväll!

    SvaraRadera
  2. Ja, min vet du ju hur den varit :o) Sov gott och länge!

    SvaraRadera
  3. Jag har följt er båda hela vägen, ni sprutar ut inlägg, det är så kul att läsa om allt möjligt ni har för er på Åland.
    Sov gott, en ny dag väntar.

    SvaraRadera
  4. Körsång och släktforskning är hobbys jag skulle kunna tänka mig också, men inte just nu. Jo, körsång, men i så fall en profan kör. Dessvärre finns den vackraste körsångerna inom den kyrkliga musiken. så det får nog vara så länge.

    SvaraRadera
  5. Det är måndagsmorgon här, en liten stund vid datorn och sen blir det promenad. Jag funderade förra året på släktforskning på min mammas sida och gick på en s.k. intruktionsdag.
    Konstaterade att jag kände mig för "splittrad" för att sätta igång. Ser tiden an.
    Jag giller körsång. Vi har ju Mariakören, som är rätt känd, och vi lyssnar gärna på dem i domkyrkan.
    Ha nu en bra vecka.
    Här stängs datorn och den friska luften väntar.
    Kram Viola

    SvaraRadera
  6. Hej Cici, den ena kören jag med i är en sakralkör,det är som du säger den roligaste att sjunga i,disciplin ett måste, i den andra sjunger vi visor, musikal, gospel och lite annat.
    Släktforskning är jättekul, jag har hållt på i 13 år.

    SvaraRadera