Det var slut på brödet dags att baka nytt.
SKRÄDMJÖLS-TEKAKOR det låter gott.
Enkelt recept var det också:
50 g jäst
100g smör eller margarin
5 dl mjölk
2 tsk salt
½ dl brödsirap
5 dl skrädmjöl
6-8 dl vetemjöl
Efter att degen är färdigblandad i maskinen, delas degen i 16 bitar och plattas ut till små kakor som jäses på plåten ca 30 min.
Gräddas i 250 grader,
Ett lite annorlunda mjöl.
Så här fina blev tekakorna,
naturligtvis måste jag smaka på dem, de smakade väldigt goda.
Det fick bli franskbröd på siktat Dinkel.
FRANSKBRÖD:
50 g jäst
5,5 dl vatten
50 g smör
2 tsk salt
1 kg siktat Dinkel
Arbeta degen kraftigt, jäs 40 min i bunken, arbeta ner degen och forma till 3 limpor och lägg dem i formar.
Arbeta degen kraftigt, jäs 40 min i bunken, arbeta ner degen och forma till 3 limpor och lägg dem i formar.
Jäs dem i 35 min, pensla med vatten och gör några snitt med vass kniv.
Grädda limporna i 225 grader i 35 minuter.
LUNCHEN: Hel Dinkelsallad
LUNCHEN: Hel Dinkelsallad
till det hade jag strimlad Kasseler lättstekt.
Efter en sallad får man äta en dessert.
SAGOSOPPA, det är barndomsminne, mamma gjorde sådan när bror min och jag var barn.
SAGOSOPPA, det är barndomsminne, mamma gjorde sådan när bror min och jag var barn.
Snälla, njuuut av att du fått och kunnat sova så länge! Sover man mer än vanligt så behöver man den extra sömnen.
SvaraRaderaNu blev jag förresten baksugen igen av dina bilder, din bandit ;o) Men det vete sjutton om det går att få tag på skrädmjöl här i vår gudsförgätna arkipelag ...
(Är jätte-jätte-JÄTTE-nyfiken på vad det är du virkar på! När kommer det bilder..?)
Det dröjer inte så länge, ha inte för stora förhoppningar, den kan inte mäta sig med din.
SvaraRaderaFör tillfället har jag tusen järn i elden, och vill göra allt på en gång.
Uja, det där med tusen järn i elden känner jag bra till ... Hjärnan vill oftast mer än händer och resten av kroppen hinner och orkar med. Men sen blir man utbränd också.
SvaraRaderaAv det jag sett av dina andra alster har jag faktiskt HÖGA förväntningar på ditt virkande, bara så du vet :o) Du är ju så vansinnigt kreativ och verkar ha en superb smak (eftersom den i mångt och mycket sammanfaller med min *ler brett*)