tisdag 9 februari 2010

Lite av varje

Efter en natt med endast fyra timmars sömn gick min hjärna på tomgång idag. Inte ens morgonkaffet satte fart på kontoret.
Men till slut kom vi i alla fall iväg, och fick handlat hem mat, frukt och nya grönsaker.
Nästan varje dag går jag runt och pillar lite med mina blommor, det tar lite tid med så många fönster 12 st, fulla med krukor.
Det märks att det blivit lite ljusare, blommorna har satt fart, min ampellilja växer så det knakar.
Klippte ett antal skott och satte i vatten.

Jag har några pelargoner i mitt arbetsrum som ligger mot söder, de har börjat att blomma såhär fint men nu är det dags att klippa ner och plantera om dem .


Så var det dags att laga lite mat.
Med nya fräscha grönsaker satte jag igång med en sallad: vitkål, morot, paprika, ananas, tranbär, pumpakärnor och lite god dressing.
Vi hade handlat småländska isterband som vi skulle ha till, men vad besvikna vi blev.
När jag stekte dem for skinnet av och kryllade ihop sig i en hög och kvar låg det något som inte liknade korv precis.
Aldrig mer de isterbanden.
Den här efterrätten fick jag förr både i skolan och av mamma, apelsinsoppa.
Den är så god, lagad både på blod- och blonda apelsiner. Mandelbiskvier till är mums.

Nu skall jag lyssna på Karlavagnen innan sömnen infinner sig.
God kväll

2 kommentarer:

  1. Hur lagar du apelsinsoppan? Såg så god ut. Pelargonen var underbar, så ljuvlig färg, men det måste kännas tufft att kapa dem när de börjat blomma?

    SvaraRadera
  2. Pressa apelsiner, ca 5 dl, blanda i vatten och sockra efter behag, koka upp och red av.Klart.
    Man kan lägga en kanelstång i om man vill.
    Pelargonerna är halsuggna idag, ingen pardon

    SvaraRadera