tisdag 2 februari 2010

Halsbandsknåp

Snökaos idag, det vräker ner och vindarna är fruktansvärda. Vägarna är nästan oframkomliga. Det har varit en dag med pyssel. Jag plockade fram mina pärlor och stenar och försökte få ihop något. Halsband har jag tillverkat till och från i många år, de första på 60-talet, mest beställningar av kompisar och arbetskamrater.

Modet har växlat, just nu skall det vara långa kedjor med olika stenar och pärlor. Det är rogivande att hålla på med det här.


Här är ett färdigt, hade det på mig på kören i kväll, med en gång var det en som ville beställa ett, kul.


Imorgon skall det här göras färdigt, har inte riktigt bestämt hur det ska se ut. Det finns så mycket fina pärlor och stenar att köpa i pärlbutiken, det är bara så svårt att välja vilka man vill ha.



När jag var 6-7 år, det är mycket längesedan, lärde min mormor mig något som jag aldrig har glömt. Hon plockade fram olika veckotidningar, valde ut sidor som var rika på färgbilder och visade hur jag skulle klippa ut remsor. Alla lika stora.

Varje remsa rullades hårt på en nål och klistrades, utav alla remsorna blev det så småningom många fina pärlor att trä på en tråd.
Jag var sysselsatt hela dagen innan det blev ett halsband men vad stolt jag var, det blev så fint tyckte jag i alla fall.

Nu väntar min bok
God kväll




4 kommentarer:

  1. Hej!
    Va fina halsband.Turkos är en fin färg. Iden med pappers remsor var ju häftigt. Det skall jag prova nån gång.
    Ha en skön kväll
    Lena

    SvaraRadera
  2. Himmel, så duktig du är på smyckesarbeten! Önskar jag kunde lika bra själv, men det kan jag inte. Och inte kan jag skriva rätt heller, för jag upptäckte att det ändå smugit in ett fel i virkbeskrivningen, precis i början dessutom. Så här ska det stå för varv 1:

    VARV 1
    3 lm (=varvets första st = fusk-st), 1 st runt lm-ringen, 1 lm.

    Upprepa därefter *2 st runt ringen, 1 lm* fem gånger. Lm mellan stolparna motsvarar det som kommer att bli hexagonens hörn.

    Alltså upprepa FEM gånger, inte fyra som det stod från början.

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket,ja visst är det fiffigt med pappersremsorna. Vad de kunde hitta på förr.

    SvaraRadera
  4. Tack för komplimangen, men det är inte så svårt,värst är nog tålamodet, det har nog med åldern att göra.
    Vilket jobb du fick med mönstret, tack en än gång

    SvaraRadera