fredag 20 november 2009

En vanlig fredag

Idag var det härligt att stiga upp, solen sken och det var full fart på fåglarna.
Åt frukost och började planera för dagen. Baka bröd var självskrivet, det gör jag nästan varje fredag. Damma och dammsuga, mindre kul men nödvändigt. Vattna blommorna ett måste.


Inne i vardagsrummet möter jag denna syn. En stor hibiskusblomma hade slagit ut.
År 1950 fick min mormor den här hibiskusen på sin 50-års dag, när hon gick bort tog min mamma hand om den och nu står den hos mig.
Telefonen ringde, det var bror min som ville att jag skulle följa med till IKEA. Det är klart jag följer med. Han gjorde sina inköp, jag hittade snygga gardiner, ett nytt överkast och lite andra smågrejor.


Hemma igen satte jag först en vetedeg. För första gången använde jag Kungsörnens Vetemjöl med fullkorn för kakor till bullarna." Vardagsbullar "med hackade nötter och russin. Goda blev dom .
Jag hittade ett recept i min pärm på kokosberg med hackade aprikoser, rostade solroskärnor och lite pressad citron. Dom var faktiskt goda, lite friska i smaken.
Precis när bullar och kokosberg var klara ringer det på dörren, jodå, sonen och vovven.
Då var det dags att koka kaffe och smaka bakverken.
Lite matbröd och frukostbullar fixades också. Sedan var det tid med mat, jag hade bestämt att göra Wallenbergare med potatismos och grönsaker. Det var TV programmet ½ 8 hemma hos mej som inspirerade mig till dagens middag.
Har nu tittat på mitt favoritprogram Skavlan ,ett av de bästa programmen för närvarande.
Skall lägga mig och läsa nu.
God Natt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar