söndag 28 mars 2010

Montering av väska

Efter mycket om och men har jag blivit färdig med den lilla väskan. Den skulle vara färdig för längesedan men det har kommit så mycket annat emellan.

Här virkar jag ihop sidoremsan med fram och bakstycke.

Lite broderade pärlor i turkos nyanser och smala duschess -band i samma färger trädda som en liten garnering. Jag lyckades hitta foder som också var i samma färg, lite pilligt att sy. Jag har virkat en extra bit som skall vikas ner över fodersömmen och sys.

Till slut en turkos kantvirkning runt det hela.


Så var det klart. Precis när jag satte fast de virkade banden, kom Julia som väskan var gjord till som tur var så tyckte hon om den. Hon fick den idag men egentligen skulle hon få den till påsk. Struntsamma.


I gengäld fick Julia hjälpa till i köket idag. Det blev "skåprens" till middag. Vi förkokte olika rotsaker, morötter, kålrot, palsternacka och selleri. Slog dem i formen.


Stekte blandfärs med grovriven lök, vitlök, hackade förvällda Karl Johan svampar, svartpeppar, salt och en kalvbuljongtärning. Slog färsen över grönsakerna.


Under tiden kokte vi potatis till gratängen, lite fastare mos som blandades med kryddor gräddmjök och äggulor. För enkelheten skull klickade vi bara ut det.
Gratinera 225 grader till det fått lite färg.

Det smakade bra. Toppen när allt är samlat i en form.
Idag har jag varit och sjungit alla de fina sångerna som vi övat på en längre tid. Bland annat Georg PhilipTelemanns Hosianna dem Sohne David tillsammans med stråkar och Messe av August Bergt 1771-1837. Det var mäktigt.
Nu är det åter kväll.
Julia och vi gamlingar skall ta en kvällsfika nere i gillesstugan innan det blir sängdags.


God kväll




6 kommentarer:

  1. Jaa-a, kan bara instämma med Petra! :oD JÄTTEFIN!

    Och som vanligt blir man hungrig när man läser din blogg. Inte bra ... I alla fall inte när klockan är över 23 på kvällen ;o)

    SvaraRadera
  2. Tack Petra, nu ska jag börja på en ny till mig själv. En helt annan typ.

    SvaraRadera
  3. Hörrudu N, jag får komplex när jag ser dina alster. Julia blev väldigt glad väskan är ju lite "putti nutti"som unga flickor gillar.

    SvaraRadera
  4. Äh, lägg av! Vi är väl båda en riktiga hejare, inte sant? Glöm inte att visa den du fixar åt dig själv!

    Min pågående börjar närma sig skedet handtag. Men just nu kan jag inte bestämma mig för om det ska bli korta sådana eller tillräckligt långa för att slänga upp väskan på axeln. Beslutsångest!

    SvaraRadera
  5. Okej då, visst är vi bra. Nästa väska blir "multi"-färgad, tror jag. Jag har en "liten" ide som ploppar upp i hjärnkontoret lite då och då, vi får se vad det blir av den.

    SvaraRadera