fredag 26 mars 2010

Den varmaste dagen än så länge

C och jag fortsatte vårt trädgårdsarbete i dag. Vi behövde inte hålla på så länge förrän jackorna åkte av. Förmiddagskaffet drack vi nere i trädgården, en skön hörna som vi skapat med pilespalje. Tempen stannade på 16½ grad. Det har vi längtat efter.
Jag såg den första humlan och den första fjärilen, men lyckades inte fånga dem på bild.
Nere i bland vintergäcken surrade bina.
Det var dags för sotaren att hälsa på idag. Vi har två öppna spisar som också skulle inspekteras, efter sotaren gått fick jag storstäda i gillesstugan. Det låg ett tunt skikt med sot överallt, hur kul är det?

Blåsipporna har slagit ut, det är väl en av de sötaste vårblommorna. Jag hade flera ruggar mot gatan för några år sedan, men det var någon annan som också gillade dem. En morgon när jag kom ut var de borta allihop. Kvar fanns bara hålen efter plantorna.

Den här hemska granen ska äntligen bort. Som jag tjatat, granar hör inte hemma i stadsmiljö. Det var den förre ägaren som planterade den. Nu har vi bett en arborist att komma och hjälpa oss.
Det hade varit hemskt ifall vi hade fällt den så den hamnade hos grannen, det är för vanskligt att fälla så stora träd själva.

Efter en hel dags arbete tycker jag vi är värda en våffla. Det var "våffeldagen" igår men då lämpade det sig inte.
Nu får ni ha en trevlig fredagskväll,
god kväll alla.




6 kommentarer:

  1. Hur vackert är det inte med blåsippor!! Ni verkar ha haft en underbar dag :-)

    SvaraRadera
  2. Helt otrolig fin dag, och då gäller det att ta vara på den,

    SvaraRadera
  3. Vilken gigantisk gran! Blir farligt när den ska falla till marken. Är nog helt rätt att överlåta det till proffs. Hur gammal är granen?

    SvaraRadera
  4. Hej Petra, den är 53 år.
    Otroligt

    SvaraRadera
  5. Vad fint med blåsipporna. *suckar längtansfullt*

    SvaraRadera
  6. Ja de är så fina, sipporna alltså.

    SvaraRadera