söndag 8 augusti 2010

Så jobbigt att göra ingenting.

Lördagsmorgon, halvmulet och varmt, det var bestämt att vi skulle ta det lugnt och inte göra något speciellt. Talgoxen hade att göra. Knack, knack på köksfönstret för att påkalla uppmärksamhet, det var bara att plocka fram osten. De har fortfarande ungar som vill ha frukosten serverad.

Efter vår frukost började solen att titta fram. Som vanligt gick jag rundan med kameran i högsta hugg, man vet ju aldrig vad som gömmer sig i buskarna.
Men det blev bara några små pollinerare. Här är det höstanemonen som får påhälsning och garanterad fröbildning.

Bolltisteln har två stycken på besök, ja humlan vet jag att den ene är, men den andra lilla ser mest ut dom en större fluga av något slag.


Det är så roligt att sitta och titta på dem, de är så ihärdiga.


Dags för nästa blomma, Rudbeckian, jag är så glad för då kanske det blir lite frö till mig att så till nästa säsong.

De här är definitivt inte gulliga på något vis, nej spindlar tillhör inte mina favoriter.
Tiden gick, inget vettigt blev gjort, jag satt och läste, men sedan blev det lite jobbigt att bara ta det lugnt.
Efter lunch kom C med förslaget att vi skulle ner till havet, det hade blivit så kvavt en riktigt tryckande värme så havet lät skönt.

Vi körde till Lomma, en hamn där det alltid finns folk i rörelser. Vi sökte upp den Italienska glassbaren mmmm.... den glassen är svårslagen.

Tog oss ut på ena av pirarna,

utsikt inåt land för en gång skull,

Längst ut på piren finns det gott om soffor att sitta och njuta i.

Här ser vi den andre piren, ett populärt badställe. Vi som flera andra stog och tittade när killarna hoppade i vattnet därifrån.

Det ser lite farligt ut, men han landade rätt.

De hoppade och hade kul, det hade vi som åskådare också.

Klockan är 16.00, många båtar återvänder till hamnen och de som söker gästplats måste söka sig in i hamn vid den här tiden för att få en bra plats att sova över på.



Gäster från Danmark är en vanlig syn runt om i de skånska hamnarna. Nu var det tid för oss att drar oss hemåt. Det blev en skön "slöe"dag.
I dag söndag, har vi dagsregn, mycket välbehövligt. Vi har haft sonens vovve Emma här, husse och matte hade en del att fixa inför sin långa resa genom Sverige. De reser på tisdag, är borta i fem veckor. Det blir tomt.


Ha en skön sköndag alla

14 kommentarer:

  1. Nog är det bra konstigt att det kan vara så svårt att göra ingenting. Jag klarar i alla fall inte långa stunder utan att få en hel myrstack i brallan. Men ni fick ju till en riktigt fin dag i alla fall, inte sant?

    Igår ägnade jag mig åt en del grävande på gården och flyttade lite hostor, delade på ett gräs m.m. Att det sedan kom massor med regn under natten var ju perfekt!

    Igår blev det också middag på riktig restaurang, kan du fatta! Men mer om det i ett kommande blogginlägg.

    Just nu middagsmat på gång. Kycklingstrimlor med thaitouch (grön currypasta, kokosmjölk och limeblad) och ris, inget för C med andra ord ;o)

    Här är det kvalmigt, klibbigt och tungt att vara idag, så jag hoppas på ännu mer blixtar och dunder till kvällen eller natten.

    SvaraRadera
  2. Hej N, detsamma här, jag blir rastlös av att inte göra något. Men det blev en bra dag, på kvällen var vi så trötta att ögonen gick ej att hållas öppna. Det blev i säng tidigt för mig. Härligt att vakna riktigt utvilad.
    Det regnar fortfarande ute, jippi bra för kantarellerna.

    SvaraRadera
  3. Jamen jösses, kantarellerna! I torkan som varit har jag ju förträngt att det kommer kantareller! Kanske jag tar en skogstur under veckan som kommer. Lilla A är ändå hos sin pappa denna vecka, så jag kan traska på i timtal om jag känner för det. Det skulle ju vara lite skoj att få ihop till varsin macka med kantarellstuvning till lördagens kräftskiva :oD

    SvaraRadera
  4. Monkan, vilken fin bild med talgoxen som matas! Ja dom är fina alla bilderna.Jag tyckte att miljön på piren var så lik den i Lancaster, men havet är havet och en pir är en pir. I Lancaster fanns det också en glassbar kommer jag ihåg och stenpollare, eller vad det kallas, i forma av , jag tror det var skarvar.

    SvaraRadera
  5. Jag har tittat runt i bloggarna, det finns gott om dem uppåt landet, men där har det ju regnat en del.
    Jag älskar hösten, när den kommer just för att det är så härligt att gå i skogen och leta svamp. Vi plockar de gula, Karl Johan och trattisar.

    SvaraRadera
  6. Tack Cicci, åh vi älskar våra små talgoxar.
    Jag håller med dig, de flesta småhamnar påminner om varandra, de går ju inte att göra så annorlunda. Just denna är vi mycket förtjusta i.

    SvaraRadera
  7. Det hör till sällsyntheterna att jag lyckas hitta någon Karl-Johan som inte är helt maskstungen, så den plockar jag väldigt lite. Men den godaste svampstuvning jag någonsin tillagat själv var den gången jag hittade både stolt fjällskivling och smörsopp, ungefär hälften av vardera. Det smakade helt makalöst med den lite nötaktiga skivlingen och den "krämiga" soppen!

    Annars är det mest gul kantarell jag tar med mig hem. Av någon anledning är jag måttligt förtjust i trattkantarellens smak. Jag vet inte riktigt vad det är jag inte gillar. Kanske att den är amprare och mer påträngande till smaken än sin gula kusin?

    Om veckan bjuder på uppehållsväder ska jag absolut ut i skogen :o)

    SvaraRadera
  8. Hej N Stolt fjällskivling hittar vi ibland, då får den följa med hem.
    Trattisen har vi mest till vilt, jag vet vad du menar, det är ingen svamp man gör svampmacka av, tycker inte jag i allafall.
    Lycka till med svampplockningen

    SvaraRadera
  9. Nu inser jag att vi har precis varit i dina trakter, helt nära. Lommaskylten körde vi förbi, hihi... Vi var till Lund, Malmö, Falsterbo, Skanör och Landskrona. Och hade toppenväder hela tiden!! Tänk, vi kanske passerade varandra nånstans!
    Hulda

    SvaraRadera
  10. Hej Hulda,hoppas ni hade en skön Skåneresa. Ja, det hade väl varit kul om vi hade "kolliderat" någonstans.

    SvaraRadera
  11. Fina bilder från Lomma hamn! Tack för tipset om salmbären! Där fanns ju en hel del men de flesta var inte mogna än, så vi återvänder nog...
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  12. Tack Monica. Ja det är gott om dem, men som du säger, det tar ett par dagar till innan det går att plocka riktigt

    SvaraRadera
  13. Det bor nog en liten latmask i mig. Jag blir sällan rastlös och kan sitta och bara glo.
    Nu tänker mamma, sa pojkarna när de var små.
    Så är det nog. Var och en blir salig på sin tro. Fina utflykter ni gör och fin presentation.
    Du är så himla duktig med alla dina bär - lite avundsjuk är jag. Jag har flera vänner med trädgårdar som säger att jag ska komma och plocka vinbär. Men vad ska jag ha dem till. Vi äter inte sylt och dricker inte saft. Jo, jordgubbssylt till yoghurten på morgonen. Det har plockats jordgubbar, så alldeles hopplös är jag inte.
    Jag har suttit och läst i e.m. men nu ska jag ta itu med att läsa bloggar. Har kommit efter,
    på landet är det datorfritt.
    Ha en fortsatt trevlig vecka.
    Kram Viola

    SvaraRadera
  14. Tack snälla du, hoppas ni hade det skönt på landet. Ibland är det skönt att ha dator-och TV-fritt. Sitta med en bra bok är obetalbart.
    Roligt att du tycker om våra småutflykter.
    Ha en fortsatt skön kväll,
    Kram Monkan

    SvaraRadera