lördag 21 augusti 2010

Bilder ifrån Malmöfestivalen

Varje år anordnas denna enorma festival som håller på en vecka.
C och jag gick en sväng och tittade på folket, hela stan var knökfull med människor. Vi började nere i hamnen, där det spelades rockmusik från scenen på andra sidan kajen.
Det satt folk överallt och lyssnade,
Förtäring saknades inte,


Sköna soffor att sitta i med kaffet.

Många kommer till festivalen för att äta av alla olika länders mat, andra kommer för de många fina artister som uppträder på de olika scenerna.

Överallt sitter folk och stoppar i sig.


Tivoli för barnen finns på flera ställen i stan.

Stora scenen på Stortorget hade en grupp som hette Maskinen som uppträdde precis när vi kom förbi. Det var inte alls något för oss. Fruktansvärd musik.

Vi gick vidare mot Lilla torg,

ett av de populäraste ställen i stan, här är massor av folk även när det inte är festival.


Osthandlaren serverade friterad Camenbert, alltid lika populärt

Det är många som vill tjäna en slant på festivalen, så det finns mängder med stånd där de säljer allt mellan himmel och jord.

Skräpplockarna hade mycket att stå i, det slängs skräp hur som helst fast det finns papperskorgar

Thaimassage på öppen gata, nej det är inget för mig.

En fläta med band och pärlor, var det många flickor som ville ha.



På Gustav Adolfs torg är det som vanligt massor med matstånd.





Jag förundras över att man kan njuta av att äta mat i rännstenen,

eller här mitt bland soporna,



Här har inte sophanteringen fungerat riktigt.
Nu hade vi sett tillräckligt av festivalen. Vi åkte hem och drack vårt kaffe utan en massa skräp omkring oss.
God kväll.

15 kommentarer:

  1. Takk for rundturen på festival. Liker bilder som viser hverdagsliv.

    Ha en fin søndag:)

    SvaraRadera
  2. Ja, vi har inte ens åkt in och tittat på många år...för mycket folk, tycker jag! Det är nog mer för ungdomar! Men tack för titten!
    Ha en fin söndag, kram, Monica

    SvaraRadera
  3. Hej Berit, tack, det är kul att visa andra bilder än bara vackra :)

    SvaraRadera
  4. Hej Monica, det är flera år sedan vi var där också, jag är ingen större vän av sådana där tillställningar.
    Du ser själv, hur det ser ut, packat med folk som bara trycker in allt som finns att äta.
    Skräpigt usch. Men ungdomarna tycker nog det är lajban.

    SvaraRadera
  5. Det känns så där lagom att få gå på festival via bloggen. På alla år Skellefteå har haft sin stadsfest har vi bara besökt den en gång. Jag finner ingen större njutning i att trängas med folk och köa i evigheter om man vill få något i magen.

    SvaraRadera
  6. Hej Cicci, jag håller med dig, vill jag äta något ute så ska det vara rent och snyggt runt omkring, där uppe i stan var det rent ut sagt svinigt på vissa ställen, ja nu menar jag inte de riktiga restaurangerna, utan kring ludorna som sålde mat på sm papptallrikar.
    Det bästa med festivalen är att kunna gå upp och lyssna på bra musik live.

    SvaraRadera
  7. Hej igen!
    Tack för kommentaren i min blogg! Så skönt att du inte blev arg för att jag plockade bär på "ditt" ställe...var litet orolig, att du tyckte att jag utnyttjat det du skrev om bären i din blogg!
    God kväll själv!

    SvaraRadera
  8. Nej, Monica vi plockar aldrig dem, jag tycker det är roligt att jag kunde tipsa dig. Som du vet plockar vi de taggiga.
    Men jag blev full i skratt, du hade tagit nästan samma bilder som jag, inte så konstigt för hamnen är ju inte så stor.
    Kram Monkan

    SvaraRadera
  9. Götapetter, så mycket folk ... Helt klart inte ett evenemang för mig, som når trängselklimax redan i en onödigt lång kassakö i livsmedelsaffären! Men som du säger tycker garanterat ungdomarna att det är fina fisken.

    Och du, nog är det väl makalöst ändå vad folk lyckas skräpa ner numera? Men då verkar det ändå vara hyfsat välordnat under er festival, i och med att det går skräpplockare runt medan det pågår. Det skulle de bannemej kunna ta efter här i Mariehamn också, när det är större tillställningar på gång och stan är full av folk.

    Idag har jag grävt igen, fast det har du ju läst om i bloggen. Det ska bli en ny rabatt vid den där kanten jag lade vid infarten häromsistens. Hittills har det inte funnits så mycket planteringar på den delen av gården, där det egentligen borde finnas mycket, så att det ser inbjudande ut när man kommer till oss i "Rucklet". Men nu ska det alltså bli ändring på den saken! :oD Exakt vad som kommer att hamna där vet jag faktiskt inte, det får helt enkelt ge sig när jag grävt färdigt. Jag är t.v. riktigt usel på att ha en plan för min trädgård ... Det hela är lite mycket comme ci, comme ça, för att prata utrikiska.

    Ikväll är jag tröttare än vanligt så det blir bingen tidigare än det brukar. Jag hade egentligen tänkt se på en film, men ögonen går i kors redan så jag struntar i det. En ljudbok i öronen istället, sen sover jag som en stock inom tio minuter!

    Natti-natti!

    SvaraRadera
  10. Hej N, det är väl kul att få anlägga en helt ny rabatt från början. Man tror att det blir så himla fint, men när det börjar spira är man där och flyttar och donar igen. Det blir aldrig så som man tänkt sig, inte här i allafall. Men Rom byggdes inte på en dag, det gjorde inte vår trädgård i heller. Jag håller fortfarande på och flyttar runt växter.
    En sak är säker, man skall inte köpa mindre en tre av samma sort,det har jag lärt mig nu äntligen :)
    Men du fixar säkert till en snofsig rabatt det är jag säker på.

    SvaraRadera
  11. Godmorgon :o)

    "Snofsig rabatt"? Haha! Det skulle i så fall bli den första här på gården för de befintliga är rena villervallan.

    Har just fått i mig en mugg kaffe och läst morgontidningen, så nu är det på med blåbyxorna och ut till rabattanläggningen som gäller!

    Du har helt rätt i att man bör satsa på minst tre när man ska plantera något nytt. Personligen brukar jag försöka mig på snikvarianten: snoka fram den kruka där det verkar finnas mest med växtmaterial och så helt skoningslöst dela. Ibland går det, ibland inte ;o) Men nävan 'Johnson's blue' gick det i alla fall bra! Jag köpte en kruka från Blomsterlandet tidigt i våras, särade på alla småplantor och har låtit dem växa till sig i "bankammaren" över sommaren. Nu är de stora och fina och ska få flytta till nya rabattten :oD

    SvaraRadera
  12. Ooops, hade visst lite sliriga fingrar i morse ...

    "Men med nävan ..." ska det vara, och självfallet inte "bankammaren" utan "barnkammaren". Och herreminje, blev det inte tre stycken t:n i "rabatten" också ... ;o)

    SvaraRadera
  13. AH vem bryr sig, inte jag, halkar ofta själv på tangenterna, stavar lite fel då och då, det bjuder jag på :)

    SvaraRadera
  14. Jag gillar festivaler så länge det är min sorts musik och inte så stort. De som brukar vara på Åland räcker bra, även om jag skulle vilja ha ett större utbud på ny och främmande mat :-)

    SvaraRadera
  15. Det är väl inget fel på festivalen, det är bara så trist att det ska vara så stökigt och skräpigt.
    Varje år kommer det bra artister till de olika scenerna, men i år har vi drabbats av dåligt väder, tyvärr, så jag har inte varit uppe och lyssnat på någon ännu.
    Maten hoppar jag gärna.

    SvaraRadera