lördag 10 september 2011

Så tomt utan kissen

Nu har det snart gått en månad sedan vår kisse försvann. Hans lilla hus som vi hade stående på altanen är det nu dags att elda upp.
I det låg han på nätterna innan frosten kom, då flyttade han in hos oss i värmen. Så har det varit i 15 år. Han var en mycket tillgiven liten krabat.

Bilderna är tagna denna sommar utom den uppe i hörnet, den bilden är ifrån feb-mars då han ännu var frisk.


Hoppas han har det bra i sitt himmelrike





Jag har gått och sneglat på min skogsklematis hela sommaren efter eventuella blommor. Till min glädje såg jag idag att den äntligen ska blomma.




Fläderbuskarna dignar av bär, i år ska jag göra sylt av dem, det har jag aldrig gjort förut. Men en bekant påstår att det ska smaka förträffligt, så varför inte prova :)



I dag kände jag för att baka några bröd.




Tre flätor, bakat på vetemjöl special och grahamsmjöl, jättegoda att rosta.



Siktekakor med anis, kummin och fänkålskryddor bakade på rågsikt och vetemjöl special har jag bakat i många år, alltså ett favoritbröd.
Det kändes härligt att stoppa de färdiga bröden i frysen. Hela sommaren har vi köpt bröd, men nu är vi trötta på det.


Det blev en kvällsmacka av siktebrödet med god ost och korv ifrån Åland mmmm.




Nu kallar John Blund, god natt alla.

12 kommentarer:

  1. Ja, fy vet du, för den här "baksidan" av att ha sällskapsdjur. De består oss med så mycket av sällskap och fysisk kontakt under många år, men sen kommer oundvikligen dagen när det är dags att ta farväl. Det är det tyngst vägande skälet till att jag drar mig för att "bli med hund" en gång till.

    Det är nu tio år sedan jag miste min bästa kompis, goldenflickan Selma, och det gör fortfarande ont i hjärtat när jag tänker på vårt avsked. Men samtidigt saknar jag enormt mycket sällskapet av en fyrfota kompis. Så kanske, kanske blir det ändå en ny med tiden, men då av ett lite hanterligare format. Ja, ingen av oss blir ju yngre med åren, och i dagsläget skulle jag nog inte mäkta med dagliga tretimmarspass med hundmotion. Inte hinna heller, för den delen.

    Herre du milde, vilken enorm mängd med bär ni har på flädern!! Min buske har mycket att lära ... Där finns det ett bär ... och ett ... och *letar febrilt* ett till. Inte mycket till varken saft- eller syltkok :o/ Men så är det med naturen. I år får jag tonvis med plommon istället, så nästa säsong är det kanske fläderns tur.

    Kram på sig!

    SvaraRadera
  2. Hoppsan vad du var aktiv, ser väldigt gott ut!

    SvaraRadera
  3. Beklagar att ni blivit av med en kär vän...

    SvaraRadera
  4. åhhh jag känner djupt i mitt hjärta för kissen.. han liknar vår Fritz,, han börja oxå komma till åren..är född nångång -94-95...men kissen på bild såg "gammalut"..så är det inte med Fritz,,,ifjol straxt före jul måste vi avliva vår hund Molly..hon blev 9 år,,o ännu kan jag fälla en tår då jag tänker på henne...vi har ju en ny hund, men det är inte Molly.. Oj så gott du har bakat.. kanske jag skulle ta o baka idag oxå fast jag skulle behöva ta itu med städningen..usch o urk....ha en skön lörda/söndag!! /Christine... jag har en tävling så kika in,,hihiii

    SvaraRadera
  5. Nei, så trist Monkan. De blir jo en del av familien, disse kjæledyrene.
    Ser den må ha hatt det godt hos dere, med eget utehus.
    Sender deg en klem, og ønsker god helg.
    Berit.

    SvaraRadera
  6. Så ledsamt med er katt! Jag förstår saknaden, vår dotters katt dog för drygt en månad sedan och han är mycket saknad även av oss...
    Vilka fina bröd du bakar! Rena bageribröden!
    Och goda ser dom ut!
    Ha en fortsatt trevlig helg!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  7. God middag Nina, jag fick inte tummarna loss igår att svara på kommentarer, jag var helt upptagen med frukt och bär.
    Vi har bestämt att inte skaffa något mer husdjur, man blir ganska låst och måste be andra om hjälp när man ska bege sig iväg någonstans.
    Du kan inte ana vilket skitväder vi har idag, det åskar och regnar hela tiden, jag som skulle jobba i trädgården. Typiskt.
    Monkan

    SvaraRadera
  8. Hej 4U2, ja nu har man latat sig hela sommaren, frysen gapar tom, så det är dags att börja fylla den med allehanda godsaker.
    Ha det bra
    Monkan

    SvaraRadera
  9. Tack Venus, det är ledsamt men så är livet. Tomt är det, ingen som stryker sin mjuka päls om benen eller ligger och spinner i knäet längre. Ingen som håller ordning på mössen, han var en jäkel på att fånga sådana ;)
    Monkan

    SvaraRadera
  10. Hej Nattugglan, våran kisse var ju 18 år, men hos oss har bott i 15, så visst ser han gammal ut, dessutom var han sjuk.
    Baka är något som jag tycker är jättekul, helst om det blir lyckat. Det är så rogivande.
    Men städa, neeej, jag håller med dig usch, men det är ju sådant som man måste ibland.
    Ha en skön söndag
    Monkan

    SvaraRadera
  11. Tack Berit, ja det är ledsamt. Kissen hade det hur bra som helst här, annars hade han nog sökt upp någon annan att bo hos, katter gör så.
    Det där huset var bra när han ville ligga varmt och torrt, han var ingen innekatt. Bara de kalla nätterna ville han vara inne i värmen, så han hade en sovlåda i vår tambur.
    Du får ha en skön söndag
    Monkan

    SvaraRadera
  12. Tack Monica, jag stäcker på mig av ditt beröm för bröden. Det bästa är ju ändå att de smakar gott också.
    Hoppas du har det bra i det hemska vädret vi har idag.
    Monkan

    SvaraRadera