måndag 7 mars 2011

Vad blir det för mat???

På mjölpaketet fanns ett fint recept på broccolipaj, perfekt idag när det inte fanns någon större inspirationskälla till vad som skulle serveras till lunch.
Till pajdegen använde jag riktigt smör, jättegott.


Broccoli, purjolök, riven god ost och 3 uppvispade ägg med 2 dl gräddmjölk, varvades i det förgräddade pajskalet.


Så här blev resultatet.


Till pajen åt vi stekt varmrökt fläsk och lite grönsaker.


En helt vanlig bärkräm smakade gott efteråt. Jag kokte vinbär i lite svartvinbärssaft, redde av med lite potatismjöl, sedan lade jag i de frysta hallonen, dem ville jag inte ha sönderkokta. Smaskens.

Efter lunchen gick jag ut och räfsade lite på tomten, det blev mycket att stoppa i komposten.
Nu är det ingen panik med det här, så det finns en hel del att räfsa när andan faller på.

Efter denna snörika och kalla vinter ser gräsmattan anskrämlig ut. Det blir ett styvt jobb för C att få den fin igen.
Nu blir det inget mer idag, jag önskar er alla en god kväll.

18 kommentarer:

  1. Vilken lunch! Varmrätt och dessert! Jo, jag tackar! Här serveras det inte ens dessert till middagen, vanliga dagar... Jag förstår att du måste gå långa promenader!
    Alltid lika kul att läsa din blogg!
    Hoppas att vårsolen lyser på dig i veckan!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  2. Yabbadabbadoo, vad det där ser smarrigt ut! Lilla A gillar broccoli jättemycket, så ibland smörjer vi kråset med något liknande. Fast jag brukar ha i knaperstekt bacon och hackad, "svettad" lök i pajen, och ibland urkärnade svarta oliver. Och självfallet ska det vara riktigt smör! Tack och lov fungerar det trots Lilla A:s laktosöverkänslighet.

    Här hos oss går snösmältningen så låångsamt, så låångsamt. Visst märks det att sjödjupet avtar, men ändå ... *suckar djupt* Men det är inte värt att gräma sig över sånt man ändå inte kan göra något åt, eller hur? Idag funderar jag istället på om jag ska ta och sätta mig och vika ihop en trave såkrukor av tidningspapper. Det börjar bli dags att så tomater, gurka, chilipeppar och paprika, som ska förkultiveras inför odlingssäsongen.

    Jo, förresten! En av pelargonsticklingarna verkar klara sig - peppar, peppar, ta i trä. Den ska jag klippa ner idag och försöka få nya skott att rota sig. Håll tummarna!

    SvaraRadera
  3. Blir smått avundsjuk på att ni har barmark. Jag längtar jättemycket. Broccoligratängen är en favorit. Mums!
    Jorå vi har gasolkök. Det måste man ha när man bor på landet, även om det inte är så ofta det är strömavbrott. Bra att ha med på utflykter också.
    Ha det gott där nere där våren kommit!

    SvaraRadera
  4. Mmmmm, delicious !!!!
    Congratulations !!!
    Greetings

    SvaraRadera
  5. Hej Kickan!
    Vilken inspirationskälla du är angående mat och bakverk :) Pajen ser riktigt läcker ut!
    Tänk om vi också haft barmark ... vi har minst en halv meter med snö ännu!
    Litet har det smält på vägarna, men mycket finns kvar!
    Bilderna i förra inlägget får en att längta!
    Men det är bara att vänta ...
    Ha en bra dag!
    Kram Vivan

    SvaraRadera
  6. Det så veldig godt ut! Nam nam...

    Gratulerer med dagen!

    SvaraRadera
  7. Broccolipaj! En av mina absoluta favoriträtter! men jag har inte ägg i min... mums...
    Hulda

    SvaraRadera
  8. Gräsmatta? Vad är det? Finns det under allt det vita?

    SvaraRadera
  9. Tack Monica, tyvärr har jag inte varit hemma, därför blir det ett sent svar.
    Men jag är glad för din kommentar, vi ses
    Monkan

    SvaraRadera
  10. Hej Nina blir så avis när jag läser att du ska så grönsaker.
    Vi har ju ingen sådan aktivitet längre, vi gjorde oss av med vår kolonilott för ett par år sedan.
    Det var ju tur att en enda stickling klarat sig,hoppas den växer sig stor och fin.
    Monkan

    SvaraRadera
  11. Tack Tant Björn, förhoppningsvis är det väl vår hos er snart.
    Jag är i alla fall glad vi är av med snön.
    Monkan

    SvaraRadera
  12. Hej Magda, tack för din kommentar, ha en bra dag
    Monkan

    SvaraRadera
  13. Hej Vivan, jag förstår att ni där uppe längtar.
    Men snön försvinner väl ganska fort när det blir plusgrader.
    Sedan hinner ni ifatt oss väldigt snabbt eftersom ni har ljuset mycket längre än vi.
    Ha det bra
    Monkan

    SvaraRadera
  14. Hej Gateglimt, det var väldigt gott, jag är en stor älskare av paj av alla slag.
    Monkan

    SvaraRadera
  15. Hej Hulda, har du något som ersätter äggen eller?
    Låter spännande.
    Monkan

    SvaraRadera
  16. Ja Osloskånskan jag lovar att det finns gräs även hos dig :)
    Vårt gräs har tagit stryk ordentligt iår av den hårda vintern. Men den repar sig, det vet man av erfarenhet. Mycket jobb bara innan den blir riktigt fin.
    Monkan

    SvaraRadera
  17. Lyxiga luncher minsann! Här i huset har vi fillunch varje dag och satsar på middagen i stället. Det är inte ofta jag gör pajer, men därmed inte sagt att jag inte tycker om dom. Den där såg jättegod ut.
    Krattan får vila ett tag till hos oss. Försöker hacka fram plattorna nedanför bron så länge så att det inte blir så isigt nu när det tinar för fullt.

    SvaraRadera
  18. Hej Cici, vi brukar inte äta sådana här luncher varje dag. Men jag skulle bortframåt kvällen så då fick det bli en matigare lunch.
    Paj är en bra rätt, går så bra at ha i lagombitar i frysen att till.
    Jag krattar mest bort ris och överflödiga löv, finkrattningen får vänta lite till.
    Ha en skön dag
    Monkan

    SvaraRadera