torsdag 17 mars 2011

Lite av varje

En gång i veckan blir blommorna ompysslade. Det slog mig att de här cyklamen har blommat sedan jag köpte dem i mitten av oktober 2010, tre månader, otroligt.

Fortfarande finns det nya knoppar på väg upp. Cyklamen är en av mina favoriter just för att de är så blomvilliga.
Jag upptäckte att det är dags att köpa hem jord, alla pelargonsticklingarna behöver nya större krukor. Det är kul, men nu börjar det bli problem att få plats med dem i fönsterkarmarna.

På onsdagar och torsdagar är det körövning, jag är med i två stycken körer i Andreas församling. Vi övar i församlingssalen, sedan blir det körsång vissa söndagar i Andreaskyrkan.
I dag efter övningen blev jag sugen på tunnbrödsrulle.

Jag har nästan alltid mjukt tunnbröd hemma i frysen,


Lite lufttorkat kött, grönsaker, Camenbertost sedan är det bara att rulla ihop härligheten och njuta.
Bilden ser helknäpp ut, hur jag än försökte så lade bilden sig fel. Jag fattar inte hur det kunde bli så här :)

Hursomhelst, detta blev dagens lätta lunch.
Vädret var inget vidare, så det passade utmärkt att fylla bullburken idag. Jag tog vad som fanns i gömmorna och satte en helt vanlig vetedeg.

I skåpet fanns det jordnötssmör och i en burk hade jag osaltade jordnötter,

det fick bli en av fyllningarna till gifflarna som bakades idag.

Fyllningen räckte bara till halva satsen,

Så det fick bli äpple och vinbärssylt i några gifflar,

resten fylldes med mandelmassa och kanel.

Vi har såklart smakat av dem, ja de blev godkända.
Nu när jag slår ett öga ut genom fönstret ser jag att det kommit lite ny snö. Men den har säkert försvunnit till i morgon hoppas jag.
Nu önskar jag en god kväll till er alla.

16 kommentarer:

  1. Åh snälla...skicka hit några!

    SvaraRadera
  2. Jag undrar när jag ska lära mig att sluta läsa dina inlägg när mjölpåsarna eller nåt liknade visar sig på bilderna ;-)) Jag brukar inte lyckas med mina Cyklamen, men däremot alla Fuchsior (sticklingar) jag köpte på mässan har tagit sig riktigt bra! Kvällskram :-)

    SvaraRadera
  3. Vilken tur att lilla A och jag alldeles nyss har vridit i oss varsin stoor skål med hemkörd kiwiglass, annars hade jag ögonaböj varit tvungen att våldföra mig på kylskåpet.

    Otroligt så dina cyklamen blommar fortfarande! Den jag fick i november till 50-årsdagen av mina grannar har inte en blomma sedan många, många veckor tillbaka. Men attans du, vad den producerar nya friska blad tack vare min hempåhittade underbevattningsmetod :o)

    Blev det nån tunnbrödsrulle över kan du väl be C försöka mickla in den i en USB-port och zappa över den hitåt? Haha! Gudars, vad det ser smarrigt ut ...

    Nu ska jag tillbaka till soffan för en stunds sockstickning och för att se på "Plus". Ett mycket bra program, som var ännu bättre medan Sverker basade för det.

    Ha en trevlig afton!

    SvaraRadera
  4. Underbara Cyklamen, men hur i all världen får du dem att blomma så länge? Goda tunnbrödsrullar och gifflar bjuder du på här innan jag skall gå till sängs....äh jag får ta en sväng nu via kylskåpet!
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  5. Mmmmmmmmmmm, dette så veldig godt ut!

    Så flink og kreativ du er!!!

    SvaraRadera
  6. Dom där gifflarna - ja, jisses, vad dom ser goda ut!!!
    Och tunnbrödsrullar - det gör jag också ibland - utmärkt utfyktsmat - är ju också underbart!
    Men vilket väder vi fick ikväll, usch!
    Hoppas verkligen att det har smält till i morgon!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  7. Ha ha, Osloskånksan, det hade säkert inte varit så aptiligt att plocka fram dem till fikan då.

    SvaraRadera
  8. Hej fru Venus, en gång tog jag sticklingar från en av mina Fuchior, de blev jättefina och blommade fantastiskt. Men sedan har jag inte lyckats fler gånger.
    Tack för titten

    SvaraRadera
  9. Det blev inge "rulle" över. Det är supergott med fyllda tunnbröd.
    Hoppas det blir finare väder imorgon, jag har bestämt träff med en kompis, vi ska göra stan osäker :)
    God natt

    SvaraRadera
  10. Anelias, jag gör inget speciellt med Cyklamen, har väl tur kanske. De står svalt, får endast vatten en gång i veckan, det är allt.
    God natt

    SvaraRadera
  11. Tack Gateglimt. Gifflarna blev väldigt lyckade idag. Smaskens

    SvaraRadera
  12. Hejsan Monica, jag är så less på detta väder, jag tycker de har lovat fint och varmare väder flera gånger.Men det stämmer nästan aldrig.
    Gifflarna är superlätta att baka, prova, de blir aldrig så kladdiga som snäckor.
    God natt

    SvaraRadera
  13. Wow vilka gifflar, ser helt underbara ut, nästan så man kan känna doften när man ser bilden.
    Mmmmmmm..

    SvaraRadera
  14. Haha... jag hör väl till de fåtal som inte alls blir sugen av dina gifflar... är inte för sötsaker, det smakar så himla sött... däremot tunnbrödsrullen. Det är ju jättebra utflyktsmörgåsar!
    Hulda

    SvaraRadera
  15. Tack Tant Björn, det är bara att sätta igång baket, det luktar och smakar gott

    SvaraRadera
  16. Hej Hulda, jag blir själv sugen men jag äter själv inga kakor, bara ibland när någon bjuder på fika.
    Vi har nästan alltid tunnbrödsrullar med oss i picknicken, kladdar aldrig och smakar smarrigt gott.

    SvaraRadera