torsdag 17 maj 2012

Skåne är fantastiskt just nu

Rapsen blommar, men inte så länge så vi tog bilen och körde ut för att njuta av de fantastiska vyerna som bjuds.

Det luktar underbart, insekterna har massor att göra.






Vi kom förbi "trädgårdsonsdags" inspelningsplats, men här har det kommit längre än det som visades i programmet i onsdags.
Det är ganska kul att se det i verkligheten, liiite annorlunda ser det ut. I TV-programmet får man bara se småbitar åt gången och då ser det så mysigt ut. Men på plats är det ganska stökigt på vissa ställen :)

Nu är vi på väg till ett favoritställe, här ska vi ta fram vår fikakorg och avnjuta i den här mysiga backen.

Utsikten är så fin här uppifrån trots att det inte är mer än en kälkbacke högt :)


Överallt växte ruggar med Backsippor.


Fikan är avklarad, nu kör vi vidare till slutmålet.

Flyinge plantskola, här köpte vi lite sommarblommor och 2 nya rosor.
En vit buskros: Finlands vita ros, den skall bli 1.8 m hög och ett utbrett växtsätt. Vi får väl se om jag lyckas med den.


Ja, så fick den här också följa med hem. Det är alltid lika spännande med nya plantor och buskar, man är så förhoppningsfull, men många gånger blir det inte riktigt som man tänkt.
Det var det hela för idag. Nu ska jag ta på mig och gå ut på en kvällspromenad. Jag blir väl ganska ensam, de flesta tittar nog på ishokey.
God kväll.

8 kommentarer:

  1. Häpp, häpp, häpp du! I min värld är Skåne fantastiskt precis hela tiden, ba' så du vet! Rapsåkrar i blom är väldigt fotogeniska; tacksamma fotoobjekt för den intresserade - och den med god blick för vinklar, som du.

    Idag har jag varit riktigt duktig ute på gården och grepvänt grönsakslanden. Dessutom har jag sått allt som inte är på förgroning i Glaspalatset, så nu får jag bara hoppas att grannarnas katter låter bli att använda mina nysådda sängar som toalett :o/ Fiberduk hjälper, men jag hade idag inte så det räckte till mer än en.

    Vad gäller blomningstiden som nu gått i gång i hundra knyck gottar jag mig allra mest åt att magnolian orkar blomma trots att den bara funnit här en vinter. Två bländvita blommor - tills vidare, men fler på gång - lyser i skymningen som jag vet inte vad. Det är urhäftigt!

    Lycka till med dina rosnykomlingar! Det går säkert alldeles utmärkt med dem, för om nån har gröna fingrar är det du, plus att jag tycker mig minnas att C har ett stort rosintresse han också :o)

    Jag tittar INTE på ishockey men hör ju vad som händer, eftersom Lilla A är klistrad framför tv:n. Finnarna gav tydligen amerikanarna spö och går vidare till semifinal. Det är förstås lite roligt, även om mitt intresse för övrigt är lika med noll.

    Kvällskramen från Åland!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Nina. Så flitig du varit. Jag satte olika ärtor för ett tag sedan, de kom upp så fint. Men i förrgår när vi skulle vattna dem hade någon fågel dragit upp nästan alla, samt ätit de små gröna groddbladen. Jag trodde inte att det behövdes fiberduk, nu ska jag göra om alltihop, grrr.
      Mina nya rosor är på plats. C gillar rosor bara de(taggarna)inte står ivägen för honom och hans gräsklippning.
      Kul att din Magnolia blommar. Min hade stora långt kommna knoppar men en sen nattfrost sabbade så blommorna var inte så fina som vanligt.
      Nu skiner solen, så jag ska ta frukosten med mig ut.
      Ha det bra
      Monkan

      Radera
    2. Håhå, jaja, dessa odlarmödor ... Tror du inte att den odlingssäng jag HAR duk över är den som väckt störst intresse?! Fast inte hos grannkatterna, utan bland kajorna, de jä--arna! De nyper helt enkelt tag i den tunna, lätta duken och släpar undan den. Makalöst fräcka typer :o/

      Men nu ska jag fortsätta med gräsklippningen. Jag kom in bara som hastigast för att få i mig ett par glas vatten. Kommentar på "bullinlägget" kommer senare :o)

      Radera
  2. Härliga gula fält... kan känna doften ända hit :)
    Lycka till med nya rosorna :)
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anki, ja den doften är underbar.
      Ha det bra
      Monkan

      Radera
  3. Fantastiskt landskap ... vilka vidder!
    Snäppet bättre än här i Österbotten :O)
    Härligt med allt det gula.
    Vi får snällt vänta ännu! + 8 idag och en bitande kall vind!

    Jag är säker att du lyckas med rosorna ...
    åtminstone den 'finlanändska' ;O)
    Önskar dig ett fint veckoslut!
    KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. 'finländska' ska det vara !!

      Radera
    2. Tack Vivan. Skåne är ju kännt för att vara alldeles "platt" som vi säger, mycker åker och stora hagar.
      Den "finska" rosen ska vara en väldigt lättodlad sort, så vi får se.
      Ha en skön söndag
      Monkan

      Radera