torsdag 21 oktober 2010

Färdigtorkad svamp, promenad

I flera omgångar har jag lagt ut svamparna på nät i källaren för att de skulle torkas. Det har gått ganska fort tack vare att vi satte en fläkt under ställningen.

Färdigpackade i stora burkar, härligt att ta till under vintern.

Det var fint väder ute, så jag passade på att gå en promenad nere vid stranden. Det bet lite i kinderna, tempen visade 8+ grader.

Icke en vindpust då iallafall,


Det var ganska många som strosade omkring där nere idag.


Vovven hoppade i plurret utan att blinka hu.

Det var full aktivitet på båtfolket som stod i kö för att få sina båtar upplyfta inför den stundande vintern

Nu ska den bara lirkas in på sin plats utan att skadas. Jag var här nere i våras när det var sjösättning, det känns som om det var igår. Tiden bara rinner iväg.

På vägen hem såg jag att det fortfarande blommade mycket rosor vid de gamla husen i Limhamn, det är ju ändå den 21 oktober.

Just precis nu när jag sitter och skriver det här, hör jag hur regnet smattrar på fönstren och en faslig blåst har tagit fart.
Hösten har bitit sig fast hos oss nu. Nu blir det mycket innepyssel och annat göre den mörka tiden som ligger framför oss. Men det är ganska mysigt.


God kväll alla.

8 kommentarer:

  1. Vilka underbara bilder du visar igen. Kyrkan här nedan var ju riktigt fin och alla gamla mysiga stugor och så mycket svamp du har fått samlat till vintern. Den långa fina bron kommer jag att åka över snart...härligt... väntar så på det :)
    Ha det mysigt fast regnet kom!

    SvaraRadera
  2. Tänk, att du redan har torkat dina trattkantareller! Jag tyckte, att det tog många dagar, men jag hade ju ingen fläkt, förstås...
    Vackra bilder vid det spegelblanka Öresund!
    Limhamn är fint!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  3. Tack Anelia för fin kommentar. Hoppas du får fint väder när du ska öka över bron så du kan njuta av utsikten ifrån den.
    Såg på väderleksrapporten nyss att det skulle bli vackert väder i morgon igen.
    Ha en skön helg
    Monkan

    SvaraRadera
  4. Hej Monica, ja det gick kvickt som bara den att få trattisarna torra. Det är effektivt med en fläkt.
    Limhamn är toppen.
    Ha en skön kväll
    Monkan

    SvaraRadera
  5. Trattisar hör inte till mina egna favoritsvampar. Jag tycker de har en för påträngande, lite amper smak. Men en utmärkt sort för torkning, det är det. Hur gjorde du med de gula..? Har ni glufsat i er båda kilona redan eller förväller du och fryser?

    Vissa hundar är makalösa med sitt badande. Min gamla Selma, golden retrievern, drog sig inte för att ta sig ett dopp ens när nyisen hade lagt sig. Brrr ... I det läget var det verkligen inte tal om "sådan herre, sådan hund", för värre badkruka än jag får man leta efter. Jag har för andra - eller är det tredje? - sommaren i rad inte varit i plurret en endaste gång ;o)

    Denna morgon ligger ett tunt lager blötsnö på gården. Det är mörkt, fuktigt och råkallt, ett riktigt bläväder. Dock en lämplig dag att ge sig i kast med virkning av en beställd grytlapp med älgmotiv, så det är vad jag ska göra.

    Ha en fin dag och ett dito veckoslut!

    SvaraRadera
  6. De gula ligger snyggt och prydligt i frysen, de tas fram när barn och barnbarn kommer, de älskar stekta kantareller, men är inga plockare. Trattisarna använder jag som stomme i svampsoppa, i höstens olika grytor då blandad med annan svamp.
    Du är inte ensam om att vara badkruka, men ett kvällsdopp kan vara jätteskönt i fall vattnet är varmt.
    Här i Malmö har det slutat att regna, solen visar sig och det blåser kalla vindar så det blir nog innepyssel idag.
    Grytlappar är väl ett bra jobb att ge sig på, den du ska göra är häftig.
    Ha det så bra,vi synes
    Monkan

    SvaraRadera
  7. Nu har jag hunnit ikapp på din blogg. Det är lite mycket nu runt omkring valparna och deras nya hem, och det blir snabba stunder framför datorn.
    Härliga bilder från er resa och dom från hemorten likaså. Jag har fått några påsar trattisar från en av mina valpköpare. Det upskattade jag mycket.

    SvaraRadera
  8. Hej Cici, jag förstår att du har haft det stressigt. Men det går ju bra att titta tillbaka på de missade inläggen, jag har inte hunnit med att kommentera själv, det har varit så mycket annat i vägen.
    Trattisar tycker jag är gott, speciellt nu till allt det vilda köttet.
    Ha en skön helg, vi synes
    Monkan

    SvaraRadera