torsdag 29 oktober 2009

Man tager vad man haver....

Min musli var nästan slut, plockade ihop vad som fanns hemma och satte igång att blanda ihop:

2 dl rågflingor
2 dl havre-kornflingor
1 dl linfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl russin
1 dl hackade hasselnötter, det är lika gott med valnötter eller cashewnötter.
1 dl hackad mandel
1½ dl aprikoser skurna i bitar
4 torkade ananas-skivor i bitar, blanda och häll i en glasburk.

Man behöver inte söta muslin , den torkade frukten är söt nog. Jättegott i filen.


När jag ändå hade alla grejor framme, bakade jag ett "busenkelt" bröd också.


Brödet är fyllt med nyttiga godsaker och är saftigt och håller sig i flera dagar.

Sätt ugnen på 200 grader.

2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade nötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl lättfil
½ dl flytande honung
½ dl lingonsylt

Blanda alla torra ingredienser, rör i lättfilen, honungen och lingonsylten och blanda väl.
Häll smeten i en bakplåtsklädd form 1½ l. Grädda ca 1 tim, Stjälp upp brödet och låt kallna under bakduk.





Brödet är fantastiskt gott med lite starkare ost på.
Nu skall jag lägga mig och läsa min bok, om jag orkar hålla den uppe. Det händer allt som ofta att jag vaknar med boken över ansiktet.
God kväll



1 kommentar:

  1. Ja det är gott med musli, och nu får du utlopp för dina dekoratörskunskaper i detta skyltfönster. Varje bild blir en liten utmaning.
    Janne

    SvaraRadera