Min musli var nästan slut, plockade ihop vad som fanns hemma och satte igång att blanda ihop:
2 dl rågflingor
2 dl havre-kornflingor
1 dl linfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl russin
1 dl hackade hasselnötter, det är lika gott med valnötter eller cashewnötter.
1 dl hackad mandel
1½ dl aprikoser skurna i bitar
4 torkade ananas-skivor i bitar, blanda och häll i en glasburk.
Man behöver inte söta muslin , den torkade frukten är söt nog. Jättegott i filen.
När jag ändå hade alla grejor framme, bakade jag ett "busenkelt" bröd också.
Brödet är fyllt med nyttiga godsaker och är saftigt och håller sig i flera dagar.
Sätt ugnen på 200 grader.
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade nötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl lättfil
½ dl flytande honung
½ dl lingonsylt
Blanda alla torra ingredienser, rör i lättfilen, honungen och lingonsylten och blanda väl.
Häll smeten i en bakplåtsklädd form 1½ l. Grädda ca 1 tim, Stjälp upp brödet och låt kallna under bakduk.
Ja det är gott med musli, och nu får du utlopp för dina dekoratörskunskaper i detta skyltfönster. Varje bild blir en liten utmaning.
SvaraRaderaJanne