måndag 9 april 2012

Pelargonsticklingar som blommar


Nu börjas det, den lilla hängpelargonsticklingen CORRIENTE har så smått börjat att blomma.
Den är köpt som vit, men nog tycker jag att den är rosa, strunt samma fin är den iallafall.

Denna läckra pelargon köpte jag i fjol, den blev hårt beskuren i feb. nu är den full med knoppar och väldigt tät och fin.Tyvärr har jag glömt bort dess namn.

Sist men inte minst, den mörkröda Temprano. Jag brukar inte ha hängpelargoner så det ska bli spännande och se hur de tar sig ut i krukorna på altanen till sommaren.

Med så trist väder som vi har idag, regn och kyla, är det tur att det finns lite växter att pyssla och njuta av inomhus.
Nu önskar jag en trevlig kväll till er alla.

4 kommentarer:

  1. Sååååååå fina!! Men du vet ju vilken pelargonfantast jag börjat utvecklas till :o) Har du varit dit till Sörgården, som jag bloggade om? Det ligger ju liksom i era trakter och ni flänger ju omkring alltsomoftast, så jag är inte förvånad om så är fallet.

    Idag har jag varit ute och bökat för första gången i år. Klippte bl.a. ner min "lavendelhäck" i min ena långa rabatt riktigt rejält för första gången. Den håller på att ta över hela planteringen, så det var verkligen dags.

    Ännu är det fortfarande jäkligt kallt ute, men vinden har i alla fall vridit mot syd nu, så det var uthärdligt de timmar jag var utomhus. Det är såå skönt att få sätta igång igen; kroppen har schlappat till sig ordentligt efter en lång, lat vinter.

    Pussa pelargonerna från mig och dina brokbladig här hos mig vinkar till sin "mamma"! Haha!

    Kram från "lillasyster", idag rätt yster :oD

    SvaraRadera
  2. Hej Nina, ja de är så fina. Jag har förstått att du blivit pelargonfantast :), men det är ju egentligen inte så konstigt. Pelargoner finns i en massa skepnader och färger. Jag själv är väl också lite nördig vad det gäller de blommorna.
    Sörgården har vi inte besökt, men tack för tipset, vi ska åka dit en dag. Då lär du se det på bloggen måhända.
    Jag klippte mina lavendlar för 14 dagar sedan, riktigt rejält, hoppas de klarar sig. Det har varit frostnätter sedan dess.
    Vi har fortfarande småregn och ganska kyligt, alltså innesittareväder.
    Mamman till dina brokbladiga har lämnat jordelivet, den klarade inte vintern suck. Men jag har så många andra så det gör inte så mycket.
    Idag sitter jag och pular med min blogg, försöker göra om den så att det går att lägga stora bilder iden. Det var mycket enklare att greja till bloggarna förut, jag håller på att bli nipprig, många av mallarna är så jobbiga att få till. Men det beror nog på att jag inte är så bra på datorhanteringen.
    Ha det bra
    Monkan.

    SvaraRadera
  3. Men vad trist att brokbladsmamman hälsat hem :o( Nåväl, nästa gång ni tittar över till Åland kan du få nya bebisar med dig hem - om JAG lyckas med konststycket att hålla mina plantor vid liv vill säga.

    Att pula med bloggens layout kräver nerver av stål. Jag har t.v. inte accepterat att uppgradera till Bloggers nya utseende; jag vågar helt enkelt inte ta risken att någonting händer. Men man behöver ju ofta inte göra något själv. Rätt vad det är har de programmerat om någonting som rör till det ändå. Som med kommentarfunktionen t.ex. Den ser helt konstig ut i min blogg numera, om man trycker på Förhandsgranska.

    Lycka till med meckandet och få inte spunk! Djupandning kanske kan hjälpa..? Haha!

    SvaraRadera
  4. Nina, det var precis det jag gjorde, skulle kolla Bloggers nya. Plupp, så kunde jag inte komma in på det gamla, sedan dess har min blogg inte gått att känna igen.
    Jag har nu testat flera mallar puh, nu struntar jag blankt i det för en stund, så får jag se ifall jag kan fixa till bloggen en annan dag.
    Tänk om vi verkligen kommer ha ha, du behöver inte vara rädd Nina, nästa gång om det blir fler, lovar jag dig att inte överraska.
    Kramis Monkan

    SvaraRadera