söndag 1 september 2013

Första september-första höstmånanden. Oj vart tog sommaren vägen?

Denna sommar hade vi bestämt att vara hemma och fixa med hus och trädgård. Här håller vi på att måla om i arbetsrummet. Dörrar och fönster har blivit ordentligt slipade så de är släta och fina, det är viktigt med underarbetet för att resultatet ska bli bra. Taket målades 2 gånger, sedan var det dags för väggarna. Det blev en ordentlig pärs för C, jag höll mig gärna undan då.
Men till slut var det klart och jag kunde hänga upp nya fina gardiner, ny färska blommor i fönstret. Riktigt nöjda är vi.

Sedan var det hallens tur, samma procedur. Dörrar och blyfönstret får ny färg, väggarna målades i samma färg som arbetsrummet. Den färgen har vi även i trappen upp till ovanvåningen och hela gången däruppe. Jag vill inte ha en massa olika färger i rummen.
Alla trösklarna på första våningen blev slipade och lackade.
Efter det här målades två toaletter och i dem blev de nya hyllor och nya armaturer och lite fina pyntsaker.
Som inte det skulle vara nog, tyckte C att det var lika bra att måla våran källare ingång med. Åh vad jag blev glad, där var så himla mörkt innan.

Mitt fina köksbord i björk fick också en ansiktslyftning, slipades först såhär, sedan med mycket fint sandpapper och sist med stålull. Efter den kuren lackades bordet 4 gånger för att få en stark yta.
Det märks att åldern har satt sina spår, det här skrev jag om i mitt förra inlägg. Hur dum får man bli :)

Alla plattor och stenar blev högtryckssprutade, därefter fick bassängen ny färg.
Detsamma gällde för vårt altantak, där färgen släppt.
C har även bytt ut sladdar till utebelysningarna, det blev en del att gräva.
Garaget som det tyvärr ofta samlas en del onödiga saker i har också fått en genomgång. Ja ni förstår kanske att det inte blivit tid för långa resor.

Jag har servat C så gott jag kunnat. Trädgårdsarbetet har jag skött. Alla bären är plockade och infrusna.
Rödbetor och lingon är kokta inför vinterns behov.

Sommaren har varit väldigt varm och ingen nederbörd har vi fått. Svampen lyser med sin frånvaro, men det är ju inte försent än. Jag och äldste sonen har endast plockat 2,3 kg kantareller och det var den 11 juli, så det är längesedan nu.

Åkrarna är slagna

Vackert men liten vemodigt ändå.

Men en dag var C och jag ute och plockade björnbär, aj vad det revs och stacks. Inte nog med det, vi hade ett gäng tjurar betande ganska nära oss så jag gav upp ganska tidigt. Djuren var för närgångna tyckte jag, som är livrädd för dem och hästar.

En ordentlig skaldjurskväll har vi haft tillsamman med sönerna och barnbarn. Svärdottern hade dessutom gjort goda pajer och hade gott bröd med goda ostar till.
Det blev en superfin kväll hemma hos äldste sonen.

Denna varma och soliga sommar har varit bra för tomaterna. Men det blev ett evigt vattnande för att de skulle växa till sig ordentligt. Dessa två sorter är nu slutplockade, nu har jag fyra buskar med Cherry-tomater som håller på att mogna och två buskar med svarta tomater. De svarta blir jättestora, hoppas de hinner mogna innan det blir försent.

Edward Persson, ja var fanns han om inte på Spångens gästgiveri när det begav sig.
Dit styrde vi kosan nu i veckan.

Vi har bestämt att vi ska försöka att äta oss igenom alla våra gästgiveri här i Skåne och idag blev det Spångens tur.

Det blev en underbar lunch, "go mad, möed mad o mad i rättan tid"
Ett skånskt uttryck: god mat, mycket mat och mat i rätt tid.

Efter maten for vi till Herrevadskloster. Redan 1144 fanns klostret här.

Kvarnen som tillhörde klostret ligger så vackert.

På vägen hem stannade vi till uppe på Söderåsen/Kopparhatten

Som ni ser är Skåne inte "platt som en pannkaka", här är det ordentliga höjder och djupa raviner.

Det här var en liten redogörelse vad jag och C har haft för oss. Jag har inte brytt mig om bloggen denna sommar, men ibland har jag kikat lite på er alla, men utan att ge kommentarer. Ja jag vet, taskigt, men jag har inte haft lust helt enkelt.
Nu önskar jag er alla en god kväll.

4 kommentarer:

  1. Milde tid, vad ni har hunnit med mycket i sommar! Och jag som tyckte att vi hade gjort mycket! Nästan inget i jämförelse...
    Din C är verkligen duktig och jag vet att man har att göra med att sköta "marktjänsten" också!

    Härligt skaldjurskalas har ni också haft, ser jag.
    Och så Spången, där har jag varit en gång för jättelänge sedan.
    Ha det nu så bra i den härliga månaden september!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Monica. Jo det blev en hel del gjort trots den intensiva värmen.
      Skaldjursafton är bara ett måste varje år.
      Vi har pratat om Spången länge och nu äntligen blev det av. Det var jättemysigt, sedan gjorde vi en tur runt dess omgivning och det var ytterligare en fin upplevelse.
      Ja du, jag hoppas vi får en skön september, det är en av mina favoritmånader.
      Kram Monkan

      Radera
  2. De flitiga, skånska myrorna har jobbat för högtryck hela sommaren, det kan man ju enkelt konstatera av det här och av föregående inlägg. Klart som korvspad att du gett blanka katten i både egen och andras bloggar!

    Jag får riktigt dåligt samvete när jag ser dina bilder på C i farten med målningsarbeten ... Mina ytterfönster, mina ytterfönster ... *suck!* Dem borde jag ha tagit itu med för åtminstone fem år sedan, men inte heller den här sommaren har det blivit gjort. Risken finns, att jag inte lyckas veva igång renoveringslusten förrän glasrutorna mer eller mindre faller ut :o/

    Idag började min en månad med arbetsprövning på skolbiblioteket i Lilla A:s f.d. högstadium. Så här första dagen blev det inte mycket vettigt uträttat, men jag var ändå helt utpumpad när jag kom hem efter de fyra timmar jag ska "jobba". Det är nog inte mycket kvar av den här tanten, om redan en så kort stund med nya intryck, nya ansikten och nya uppgifter bränner så oerhört mycket energi att jag slocknar och sover som medvetslös i över två timmar efteråt. Ättestupan nästa :o(

    Roligt att det dök upp ett livstecken från dig, "syrran"! Jag håller tummarna för att det inte dröjer lika länge tills lusten att blogga kommer över dig igen. Största kramen till er båda, hördu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Nina.
      Som du förstår har det varit en både flitig och jobbig sommar. C har verkligen slitit. Han har ju sådana problem med rygg och vissa muskler. Så han har fått göra många många vilopauser mellan varven. Tyvärr är vi inte färdiga ännu. Vårt stora rum + matrum ska också fixas, men det får bli lite senare. Nu ska vi njuta det sista av sensommaren först.
      Jag var i samma ålder som du när jag började en 30 timmars tjänst på ECCO, jag glömmer aldrig hur jag mådde den första tiden. Allt nytt att lära sig, all service och bemötande av kunder, kassahantering, spring i trapporna till skolagret och allt som skulle plockas undan inför nästa dag. Jag orkade knappt gå ur sängen dagen efter. Men efter ett tag var allt bara så kul.
      Jag tror att du också kommer att tycka det är kul, framför allt att komma hemifrån ett tag och möta nya människor.
      Bloggandet blir nog bättre nu i höst för min del. Men som du vet, kan jag inte bara haspla ur mig ett litet inlägg så där som du, tyvärr. Jag har inte den gåvan.
      Tack för att du tittade in och gav en kommentar, jag hade inte väntat mig några sådana eftersom jag själv inte kommenterat på en tid.
      Oj jag glömde säga: Du är superfin i den nya frissen :)
      Kramen.

      Radera