fredag 1 mars 2013

Baka liten kaka.

Vädret var inte det jag önskade i morse. Jag var fast besluten att gå ut i solsken och fortsätta med klippning av fruktträd, men solen lös med sin frånvaro.
Istället satte jag igång att baka gifflar.
Först rörde jag ihop en fyllning av lite äpplemos, hackade äpple och russin.

En ordentlig klick på varje giffel.

Färdigt! De blev godkända av mannen, det är han som äter sådant här.
När jag var klar med mina gifflar tittade solen fram. Jag slängde på mig kläder och promenadskor och gick en tur i det fina vädret.

Det finns inte så många variationer på promenadvägarna, idag blev det ner mot kalkbrottet i Limhamn.
Där längs vägen hade alla pilarna fått sin vårklippning.

Roliga ser de ut nu, men det dröjer inte länge förrän det växer ut nya pilskott.


En suddig bild av det gigantiska brottet. Jag hade så gärna velat komma ner och titta på växter och djur som finns därnere.

Förra veckan låg det fortfarande snö här, men idag spelar grabbarna fotboll på gräset.


Jag strosade runt i smågatorna i Limhamn, det är så roligt att titta på alla de fina gamla husen därnere.
Nu hoppas jag att det blir lika fint imorgon så jag kan fixa lite i trädgården.

7 kommentarer:

  1. Vad du har hunnit med redan idag! För mig, som är en kvällsmänniska och sover länge på morgonen, har dagen nyligen börjat...
    Och här strålar solen, så det får bli en promenad när städningen är avslutad!
    Dom där gifflarna ser förföriskt goda ut!
    Ha en skön helg i vårsolens glans!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Monica, det där gjorde jag igår. men eftersom jag har sömnsvårigheter så lade jag inlägget klockan halv tre inatt.
      Vi har också strålande sol, så nu ska jag ut och fortsätta klippa buskar mm i trädgården.
      Ha en skön helg
      Monkan

      Radera
  2. Hej

    Oj, det där med Skånekrokodilen i Kalkbrottet visste jag faktiskt inte. Kanske har Malmö museum den där fossilen som man kan få se. Måste dit.

    Fin runda du gjorde.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej grabben, det hade varit roligt om man kunde titta på fossilerna.
      Fin och fin runda, det blir alltid det gamla vanliga. :)
      Ha det,
      Monkan

      Radera
  3. Dina gifflar ser goda ut. Jag bakar inte numera. Vi har dåliga karaktärer och behöver inga onödiga kalorier, lugnast att det inte finns något att ta till.
    Du har härliga omgivningar att promenera i. Här ligger snön kvar och många gångvägar är riktigt hala. Det töar lite på dagen och fryser till is på natten. Men solen skiner idag från en klarblå himmel och promenaden har som vanligt blivit i stadskärnan där det är isfritt.
    Vi åker till Helsingborg nästa lördag. Då kanske jag också får se lite vårtecken. Vi åker tåg. Bokade för en månad sedan 1200:- fram och åter för två personer. Tittade vad resan skulle kosta idag 1760:-. Bra när man kan boka tidigt.
    Det är inget särskilt vi ska göra, känner bara att det är skönt med ett avbrott i vardagen. Jag har två syskon som bor i Helsingborg och det är roligt att vara tillsammans några dagar.
    Önskar dig en trevlig helg.
    Kram Viola

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Viola.
      Runt Malmö finns det en del fina utflyktsställen, men här i staden har jag gått så mycket nu så det är ganska uttjatat.
      Vilken tur du inte behövde betala 1760 kronor. Jag tycker ändå det är ganska dyrt om man jämför, med en resa till Stockholm som nu endast kostar 195 kronor/resa härifrån Malmö,(60 mil). Ni får ju betala 300 kronor/resa.
      Helsingborg är en fin stad, vi brukar åka dit ett par gånger varje sommar.
      Jag hoppas ni får en fin resa och ett vackert väder.
      Kram
      Monkan

      Radera
  4. Jag borde bannemej komma ner på bagerikurs till dig i Malmö! Så där fina blir aldrig mina gifflar, utan ojämna, "uppsprättande" och med en fyllning som inte vill hålla sig på sin plats. Sen ser de aldrig lika goda ut som de du bakar heller :o/ Fast lusten till bak har varit noll på senaste tiden, så här har blivit varken gifflar eller något annat på månadtal nu. Inte ens en socker- eller kladdkaka har jag lyckats åstadkomma på gud vet när.

    Här är det sannerligen ingen vår ännu. Det var på god väg att bli barmark för en vecka sedan, men i förrgår snöade det i princip hela dagen. MASSOR med snö kom det. Så pass att jag måste ut och skotta. Igen.

    Sen vete fåglarna vart all ork och lust tagit vägen. Det är redan mars, men jag har inte ens snuddat vid tanken att sätta igång med någon vårsådd. Hade faktiskt helt lyckats förtränga det, ända tills Ölandsvindar/Kerstin påminde mig om saken idag. Kanske lyckas jag plocka fram frölådan imorgon, för att åtminstone bläddra lite förstrött bland påsarna..?

    Kramis och trevlig måndagkväll!

    SvaraRadera