Vi har alltid förrut haft gåsmiddag men i år blev det kalkon i stället. C och jag fick tag i en fin kalkon som vägde 5.2 kg. Den fylldes med äpplen, katrinplommon, lök, citron och kryddor. Efter nästan 3 timmar i ugnen var den färdig att avnjutas med potatis god sås, rödkål, morötter, brysselkål, champinjoner och hemgjord gelé, mmmm... jättegott. I stället för äpplekaka med vaniljsås hade jag skurit ner en riktigt gammeldags fruktsallad som vi åt med lättvispad grädde.
Efter all mat och lite kaffe och kakor kändes magen verkligen uppblåst. |
Vilken härlig middag, vilken vacker duk och vilka vackra bordsdekorationer!
SvaraRaderaI år har vi skjutit upp gåsmiddagen till nästa helg, men då bär det av till Ronneby, där vi är vartannat år!
Som vanligt vackra bilder från er utfärd! Kul att det finns svamp fortfarande, då är det kanske lönt att ge sig ut i Blekingeskogen...
Fjällig bläcksvamp är en av mina favoritsvampar och den du visar på bild, tror jag är honungsskivling (2-stjärnig).
Ha en skön vecka!
Kram, Monica
Ser ut att ha varit en härlig dag!! Och så snyggt dukat till er fest //M
SvaraRaderaTack Monica. Duken är jag väldigt glad för, älskar linnedukar. Hoppas ni får en god och fin gåsmiddag däruppe i Ronneby.
SvaraRaderaSvampplockningen är över för min del, men ser fram emot en ny svampsäsong nästa höst ;)
Kram Monkan
Tack M, det blev en lyckad tillställning. Dukning tycker jag är väldigt roligt, gör gärna lite extra vid de speciella tillfällena.
SvaraRaderaMonkan
Men vilken jättefin bordsdekoration du har där och vilket härligt kalas ni hade..
SvaraRaderaKram Maidi
Tack Maidi, man gör så gott man kan, det är roligt att ställa till fest ibland.
SvaraRaderaKram Monkan
Kalkon är väl minst lika gott som gås, om du frågar mig! Och så slipper man hinkvis med smält gåsflott, som ju har en tendens att stänka överallt och vara hopplöst att få bort. Som vanligt hade du dukat som det anstår en dekoratör, tjusigt som bara den :o)
SvaraRaderaVilket härligt väder ni verkar ha där söderöver. Här i havet är det mestadels grått, grått, grått och vått, vått, vått som är melodin för hösten. Dessutom spås det att kylan kommer att låta vänta på sig i år, så det är bara att bita ihop och gilla det murriga läget. Men nog känns det rätt förargligt att köra omkring med dubbdäck på bilen.
Jomen visst är kalkon jättegott, men det går ändå inte att jämföra med gås oavsett allt fett.
RaderaVädret är lite varanndagsväder, men man blir så glad när solen skiner.
Ursäkta att jag dröjde med svaret på din kommentar, anledningen är att jag har fått en alldeles ny dator med en massa GB, det har tagit ett antal dagar att lägga över altl som fanns i den förra.
Nu ska jag bara vänja mig med allt nytt.
Ha en skön kväll
Monkan
Vilken höstlig och fin dukning du gjort. Helt underbar. Och gås också ja. Det tror jag aldrig jag smakat. Att jag inte smakat svartsoppan vet jag definitivt!!
SvaraRaderaAtt ni hade så fint väder i helgen. Här var det bara grått, grått, grått. Liksom det varit hela veckan. Vätan hänger som en säck över huvet på en.
Hoppas du har en fin kväll.
Kram Elzie
Hej och tack Elzie. nej det var inte gås iår utan kalkon, men det är också gott.
RaderaVi kan inte klaga på vädret, det är ganska skönt fortfarande. Idag har vi varit ute och snyggat till på våran tomt, nästa helg till Advent skall belysningarna vara uppe, då vill jag att det ska vara snyggt omkring.
Ha en skön kväll
Monkan