onsdag 1 januari 2014

På årets första dag följer jag en lång tradition.

Det blev en lugn och skön nyårsafton med god mat, tillsammans med äldsta barnbarnet och yngste sonens vovve som vi passade för att matte och husse arbetade.
Två timmar innan tolvslaget kom yngste sonen och hans sambo från sina arbeten så att vi kunde vara tillsammans vid tolvslaget. 
I dag nyårsdag, ja då satt jag bänkad framför TV för att njuta av den årliga Nyårskonserten i från Wien.
Detta har blivit en väldig fin tradition, jag har tittat på den sedan första sändningen 1959, endast två gånger har jag inte kunnat se konserten.
I år var det den eminente pianist-och dirigenten Daniel Barenboim som höll i taktpinnen.
Han tillhör en av mina stora favoriter, redan på 60-talet började jag att köpa hans fina pianoinspelningar med Mozarts pianokonserter. Sedan har det rullat på med  inspelningar av alla de stora kompositörena.
På 60-talet inleddes en kamratskap med Zubin Mehta, Itzak Perlman och Pinchas Zukerman, tillsamanns gjorde de en många fina inspelningar.
Efter konserten gick jag ut i trädgården för att fylla på fågel automaterna,

då ser jag att min gula schersmin blommar. Det är inget ovanligt, men jag blir alltid lika glad varje gång. Kul att ha något som blommar så här i vintertider.

Såg också att koltrastarna har upptäckt min ( Kirschsteiger ) och börjat att kalasa på den, men det bjuder jag gärna på.
Ja det här var allt på årets första dag.
Ha det gott alla.

6 kommentarer:

  1. Vilken fin vinterdekoration med äpplena! Hos oss är det inte så lätt att ha trädgårdsdekorationer vintertid eftersom dom snöar över. Men ni ser ju inte ut att ha så mycket till vinter. Lite trist kan jag tycka som gillar när det kommer snö i måttliga mängder.
    Hoppas att julhelgen har varit bra och nyårshelgen också. God fortsättning på det nya året! Och så ska jag försöka vara lite flitigare med kommentarer framöver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Cicci. Jag blev så förtjust när Ernst Kirschsteiger gjorde en sådan, så jag tog efter honom redan dagen efter programmet. Egna äpplen hade vi gott om, resten fanns att hämta i trädgården, så billigare dekoration får man leta efter.
      Både jul och nyårshelg blev lugn, men visst saknar man dem som inte kunde vara med oss, som yngste sonen och hans sambo
      Just nu tittar jag ut , gissa vad vi har för väder. Regn såklart, usch.
      Monkan

      Radera
  2. Även här är nyårskonserten på nyårsdagen en tradition, och i år fick vi ju vara med på hela konserten!
    En fin början på året!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  3. Monica, för mig är det en av höjdpunkterna i nyårshelgen, är ett stort fan av ballet och vacker musik.
    Filmen "backstage" var ett roligt inslag, vilken planering och vilket jobb det ligger bakom en sådan TV-sändning.
    Kram Monkan

    SvaraRadera
  4. Nyårskonserten har jag tittat lite på då och då genom åren, men ofta har vi gäster på Nyårsdagen och då passar det inte så bra...
    Den gula schersminen - har nog aldrig sett en sådan. Brukar den blomma så här på vintern? Härlig dekoration du har gjort med äpplen - förstår om koltrastarna tycker det smakar bra :)
    Ha det gott - och ha en trevlig helg!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Hej Anki, har man gäster är det inte lämpligt, ha ha, man vill ju ha tyst i rummet när det ska lyssnas.
    Ja, varje år blommar schersminen troget så här i dessa tider.
    Koltrastarna kommer tidigt på morgonen och kalasar, jag har försökt att smyga mig på dem med kameran, men har ej lyckats. De har verkligen ögon i nacken.
    Kram

    SvaraRadera