lördag 21 juni 2014

Den kallaste Midsommar på åratal är nu ett minne blott.

Midsommarmaten fick stanna inomhus iår eftersom man inte kunde lita på vädret.

Med infravärmaren på så kunde vi och vår ende "gäst" yngste sonen, sitta ute och äta i alla fall. Han kom direkt efter avslutat arbete, sambon A kunde inte komma förrän hon slutat sitt arbete, då hade klockan blivit 21.30.
Man kan inte påstå att det var soligt och varmt, men vi frös i alla fall inte.

Sonen har full koll på regnmolnen. Men vi slapp dem och det blev en fin matstund .
Äldste sonen med familj firade på annat håll.
Men förr var det helt annorlunda på midsommar, då var vi ofta 12-14 personer som samlades uppe i mina föräldrars sommarhus. Tyvärr är de och mina svärföräldrar inte i livet längre, så nu blir det som det blir. Sån´t är livet.

I dag midsommardagen slog de ut mina jättevackra vallmon, jag är så förtjust i dem. Fröna kommer i från bloggvännen  Nina på Åland. De passar utmärkt ihop med stäppsalvian , lavendeln och de vita rosorna.

Snart blir är dags att skörda krusbären, de här gula är så himla goda att äta som de är, men de gröna åker i frysen för kommande behov.

I frysen har redan dill och persilja hamnat ner klippt och packade i små behändiga burkar.

I år föll jag för en sådan där gammelblomma eller som somliga säger tantblomma Flitiga Lisa. Den står på vårt altanbord och tycks trivas jättefint där.
 Blommorna är som små rosor. Jag minns att min mormor hade praktexemplar av dem i sina fönster .

Detta är vår kaja, den är utstött och mobbad, antagligen för att han har ett skadat ben.
 Han eller hon springer eller flyger efter oss vart vi än går i trädgården. Naturligtvis får den en matbit emellanåt, men matbiten får vi ge den när de andra är borta för att han ska få ha den ifred.

Trots att det är sommar så fyller vi på automaterna med fågelmat,

Det är livlig trafik till matstationerna,

Här är det årets talgoxeungar som är i farten

Det är kul att studera dem, vi har dem tätt inpå oss när vi sitter ute och äter vår morgonfika när det är väder för det.

Lite nyfiken, gullig.


Nu önskar jag en god fortsättning på den kalla helgen, hoppas det blir mycket varmare snart.
GOD KVÄLL.

3 kommentarer:

 1. Ja, FY vilket midsommarväder det här året! Långkallingar, dunjacka, mössa och vantar är årets sommarmode :o/

  Vad kul att vallmon trivs och återkommer! Hos mig trivs den lite för bra. I min ena rabatt vid Glaspalatset måste jag ta ett tag och rensa vilken dag som helst. Där är det rena "gräsmattan" med vallmobebisar, så det kan faktiskt bli för mycket av det goda.

  Som du säkert har sett på MIN blogg så trivs dina jättevallmo riktigt bra hos mig. De är säkerligen dubbelt högre och har dubbelt större blommor än samma sort som växer hos min väninna S :o) Fast fördelen med att de inte blir så våldsamma hos henne är förstås att de inte välter omkull lika lättvindigt som mina, som jag är tvungen att hjälpa på traven med stöd.

  Här har det varit en riktigt lugn midsommarhelg. Ikväll gör Lilla A och jag ingenting annat än ligger bredvid varandra och spelar spel på varsin smartphone. Himla socialt, inte sant? Men jag har fastnat på ett spel som heter Quizkampen. Det är lite som Trivial Pursuit, alltså ett allmänkunskapsspel, så man lär sig faktiskt en hel del på kuppen.

  Fortsätt trevligt veckoslut och med hopp om lite värme, fast det inte ser direkt lovande ut om man ska lita på meteorologerna :o/

  SvaraRadera
 2. Även här var det svalt och regnmolnen gav ifrån sig en skur då och då, så vi satt inne och åt i år.
  Vi var, som vanligt, hos min syster och svåger (som bor granne med oss) och tillsammans med gamla goda vänner. Den traditionella tipspromenaden efter maten, kunde vi dock göra utomhus!

  Så fint det blommar i din trädgård! Och så mycket ni har att skörda - och har skördat!
  Nu hoppas vi på lite bättre väder, men det ser ut att bli ganska ostadigt i veckan...
  Ha det bra, kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Vilket fint inlägg! Ser att du skämmer bort våra små fågelvänner även under den tid de borde hitta egen mat men de är ju så mysigt med dem. Här där jag bor finns inga småfåglar troligen pga av att det är matningsförbud.....vi har råttor ändå! Men fiskmåsar och skator har vi .
  Önskar lycka till med p-kuren mot fästingbettet. /M

  SvaraRadera